Saturday, September 08, 2018

Piper PA-25-235 Pawnee, SE-KHF: Fatal accident occurred May 31, 2018 at Breda International - Seppe Airport (EHSE), Netherlands


NTSB Identification: CEN18WA203
14 CFR Unknown
Accident occurred Thursday, May 31, 2018 in Bosschenhoofd, Netherlands
Aircraft: PIPER PA25, registration:
Injuries: 1 Fatal.

The foreign authority was the source of this information.

On May 31, 2018, a Piper PA-25-135 airplane (SE-KHF), crashed while attempting to pick up a banner near Bosschenhoofd, Netherlands. The pilot, who was the sole occupant, was fatally injured.

This investigation is under the jurisdiction and control of the government of the Dutch Safety Board. Any further information may be obtained from:

Dutch Safety Board (DSB) 
Telephone: +31 703337000 or +31 703337072 (24 hours)
Email: aviation@safetyboard.nl

This report is for informational purposes only and contains only information released by, or obtained from, the Dutch Safety Board.
BOSSCHENHOOFD - Op het vliegveld van Seppe/Breda International Airport is donderdag rond 11.00 uur een sportvliegtuig neergestort en in brand gevlogen. De piloot, een 62-jarige man uit Goes is hierbij om het leven gekomen.

De hulpdiensten waren massaal ter plaatse. Ook een politiehelikopter cirkelde rond om luchtfoto's te maken. Breda International Airport spreekt over een zwarte dag en meldt op hun Facebookpagina dat de piloot een bekend en geliefd gezicht was.

Vandaag is het een zwarte dag voor Breda International Airport. 

Rond 11:00 uur LT stortte een vliegtuig neer op 100 meter naast het vliegveld. Hierbij is de piloot om het leven gekomen. De vlucht werd uitgevoerd door het reclamevliegbedrijf gevestigd op het vliegveld. De piloot was een geliefd en bekend gezicht op het vliegveld. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Wij wensen hen veel sterkte bij het dragen van dit verlies! 

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. Er vindt verder onderzoek plaats naar de oorzaak. Om deze reden is het vliegveld vandaag voor de rest van de dag gesloten.

Hoe de crash heeft kunnen gebeuren is niet precies duidelijk, vermoedelijk kreeg het vliegtuig niet genoeg hoogte door de reclamesleep die achter het toestel hing. Een paar honderd meter na het opstijgen raakte het toestel in de problemen, aldus de politie. Ook de rol van het weer in de oorzaak van de crash is nog altijd onduidelijk, het regende en onweerde flink ten tijde van het ongeluk.  

Volgens de NOS was het vliegtuig van een luchtreclamebedrijf waarvan al eerder in 2013 een toestel neerstortte en waarvan een ander toestel een paar jaar later motorpech kreeg en een noodlanding maakte in Breda. 

No comments:

Post a Comment