Saturday, September 08, 2018

Cirrus Vision SF50, N3AD: Incident occurred February 26, 2018 in Nuuk, Greenland


https://registry.faa.gov/N3AD

NTSB Identification: CEN18WA111
14 CFR Non-U.S., Non-Commercial
Incident occurred Monday, February 26, 2018 in Nuuk, Greenland
Aircraft: CIRRUS DESIGN CORP SF50, registration: N3AD
Injuries: 2 Uninjured.

The foreign authority was the source of this information.

On February 26, 2018, about 1804 coordinated universal time, a Cirrus Design Corporation SF50 Vision Jet, serial number 0034, United States registration N3AD, sustained minor damage during landing roll on runway 23 at Nuuk Airport (BGGH), Nuuk, Greenland. The pilot and his passenger were not injured. Visual meteorological conditions prevailed for the ferry flight that departed Iqaluit Airport (CYFB), near Iqaluit, Nunavut, Canada.

The accident investigation is under the jurisdiction and control of the Accident Investigation Board of Denmark. This report is for informational purposes only and contains information released by or obtained from the government of Denmark.

Further information pertaining to this accident may be obtained from:

Accident Investigation Board of Denmark
Jættevej 50A, 1. sal, mf.
4100 Ringsted
Denmark
Telephone: +45 38 71 10 66
E-mail: aib@aib.dk
Website: http://www.havarikommissionen.dkPå trods af høj solskin og en ubetydelig vind røg et jetfly af mærket Cirrus 50 af banen, da den mandag klokken 15.05 landede i Nuuk Lufthavn. Lufthavnen var i flere timer lukket, men netop genåbnet her til aften.

Jetflyet røg ind i en snedrive, hvor den i løbet af eftermiddagen blokerede for al flyvning til og fra lufthavnen i hovedstaden. Flyvningerne til lufthavnen, der berørte cirka 200 Air Greenland-passagerer, blev genoptaget ved 19-tiden.I

Bremsesvigt

Pilotten har forklaret, at det sandsynligvis var et svigt i det ene sæt bremser, der fik jetflyet ud af kurs under landingen, forklarer driftsdirektør i Mittarfeqarfiit Niels Grosen over for Sermitsiaq.AG.

Han glæder sig over, at de to personer om bord ikke kom til skade, og de var i god behold efter den usædvanlige landing. Flyet var på vej fra Iqaluit i Canada til Reykjavik med en planlagt mellemlanding i Nuuk, hvor man ville have en overnatning. 

Havarikommissionen

Vi er i kontakt med Havarikommissionen i Danmark, som er den myndighed, som skal give os lov til at fjerne flyet fra snedriven, så vi kan genoptage beflyvningen af lufthavnen, forklarede Niels Grosen mandag eftermiddag, før tilladelsen til at fjerne flyet blev givet, så lufthavnen kunne fungere igen.

Politiet og Havarikommissionen skal nu i gang med at finde frem til, hvorfor ”hændelsen” skete og om det vitterligt var bremsesystemet, der svigtede.

Lukningen af lufthavnen berørte ca. 200 passagerer på syv Air Greenland ankomster, heraf omdirigeres fem af ankomsterne til Kangerlussuaq, oplyste Air Greenland i en pressemeddelelse, der blev udsendt kort efter jetfly-uheldet.

Så snart lufthavnen åbner vil et nyt trafikprogram blive sat op, og passagererne få besked om ny rejseplan, oplyser flyselskabet.

http://sermitsiaq.agEt mindre jetfly er kørt af landingsbanen i Nuuk Lufthavn med to passagerer ombord. Der er ikke sket skader på hverken passagerer eller fly, oplyser Mittarfeqarfiit til KNR.
    
Der er tale om et jetfly af mærket Cirrus, som efter planen skulle mellemlande i Nuuk for at tanke. Flyet var på vej fra Canada til Island, men den plan må de to passagerer nok udskyde lidt.

Klokken 16 mandag er meldingen fra Mittarfeqarfiit, at man afventer Havarikommissionen, der skal godkende, at flyet kan flyttes.

- I første omgang er landingsbanen lukket til 17.30, men passagerer kan følge med på flyinfo.gl, siger driftdirektør Niels Grosen.

Han oplyser, at uheldet skete klokken 15.05. Niels Grosen ønsker ikke at konkludere på, hvad der forårsagede ulykken, da det er Havarikommission, der skal undersøge sagen.

Han oplyser dog, at landingsbanen var ren og tør. Piloten har oplyst, at bremsen på det ene hjul svigtede og førte til, at flyet kørte ud i siden af landingsbanen, hvor det stadig holder mandag eftermiddag.

https://knr.gl

No comments:

Post a Comment