Sunday, May 19, 2013

Murat Öztürk bugün son yolculuğuna uğurlanıyor: Last journey today



HAVA Oyunları Festivalinde gösteri yaparken kullandığı "Pitts" tipi uçağının yere çakılması sonrası hayatını kaybeden eski haber kameramanı, efsanevi gökyüzü muhabiri, sivil akrobasi pilotu ve pilot öğretmeni Murat Öztürk’ün cenazesi THY’ye ait bir uçakla Adana’dan İstanbul’a getirildi. Öztürk, bugün Ataköy 5. Kısım Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığında toprağa verilecek. 

Murat Öztürk’ün cenazesi dün getirildiği Atatürk Havalimanı’nda THY uçağından indirildikten sonra daha önce beraber görev yaptığı Havalimanı Muhabiri arkadaşlarının omuzlarında uçaktan alınarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Ambülansına kadar taşındı. Uçak altında ağabeyinin cenazesiyle birlikte Adana’dan İstanbul’a gelen kardeşi Cem Öztürk’e aprona gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başmüdür Vekili Sıtkı Zeybel taziyelerini bildirdi. 

THY’nin TK-2463 sefer sayılı uçağı ile dün saat 18.05’de İstanbul’a getirilen Murat Öztürk’ün Cenazesinin bugün Ataköy 5. Kısım Camiinde kılınacak öğle namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak. 

İŞTE DÜŞEN UÇAĞIN ENKAZ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV
MURAT ÖZTÜRK'ÜN ÇEKTİĞİ SON FOTOĞRAFLAR
EFSANE PİLOTUN ÇEKTİĞİ UNUTULMAZ FOTOĞRAFLAR
KAZA ANI HEMEN ÖNCESİ VE SONRASI- FOTO GALERİ
UÇAĞIN DÜŞTÜĞÜ YERDE İNCELEMELER YAPILDI / WEB TV

İŞTE EFSANE PİLOT'UN ÇEKTİĞİ UNUTULMAZ GÖRÜNTÜLER / WEB TV

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/49528/0/1/murat-ozturk-hurriyet-icin-ucmustu.aspx




60-year-old pilot, Murat Öztürk, died after his show plane crashed during a demonstration in Adana International Aviation Festival as part of 19 May Youth and Sports Day festivities.



A show plane crashed in southern Turkish province of Adana on Sunday, killing a pilot on board. 60-year-old pilot, Murat Öztürk, died after his show plane crashed during a demonstration in Adana International Aviation Festival as part of 19 May Youth and Sports Day festivities. The pilot is one of the most famous acrobatic pilots of Turkey. Öztürk's plane crashed while flying low after hitting an orange tree.  




ÜNLÜ Pilot Murat Öztürk, bugün Adana'da gösteri uçuşu sırasında düşen uçakta yaşamını yitirdi. Havadan çektiği fotoğraf ve görüntüleri paylaşan ve bu alandaki başarısı nedeniyle 'gökyüzü fotoğrafçısı' diye anılan Murat Öztürk'ün kaybı, büyük üzüntü yarattı. Öztürk'ün uçağının düşme anı kameralara yansıdı 

Bu yıl ikincisi yapılan ve dün başlayan Adana Uluslararası Havacılık Festivali'ne katılan Murat Öztürk, bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı meydanın üzerinde nefes kesen akrobasi gösterisi yaptı. Murat Öztürk, bu son gösterisi için, festivalin yapıldığı Yüreğir İlçesi'ne bağlı Suluca Beldesi yakınlarındaki Kelaynak Havacılık Kulübü pistinden havalandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı merkez Seyhan İlçesi'ndeki Uğur Mumcu Meydanı semalarında gösterisini başarıyla tamamlayan Murat Öztürk, yeniden Kelaynak Meydanı'na geldi ve burada da gösteri uçuşu yapmaya başladı.

HAVADA ALEV ALDI

Uçuş sırasında dalışa geçen Öztürk, lövyeyi çekmesine rağmen 'pitts' tipi akrobasi uçağını dalıştan çıkartamadı. Çöküşle birlikte yere vuran uçak, yerden birkaç metre havalandı ve alev aldı. Uçak ardından yere vurdu.

Suluca ve Abdioğlu köyleri arasındaki portakal bahçesine düşen uçakta, evli ve bir çocuk babası 60 yaşındaki Murat Öztürk vefat etti. Kaza sonrası olay yerine ulaşanlar ünlü pilot Murat Öztürk'ün cansız bedeniyle karşılaştı.

Festivalin organizasyon Komitesi yetkililerinden Fırat Çeliköz, Murat Öztürk'ün gösteri için havalandığını, bunu tamamladıktan sonra uçağının havada alev aldığını, piste 500 metre kala portakal bahçeleri arasındaki patikaya düştüğünü söyledi. Çeliköz, "Olaydan büyük üzüntü duyduk" dedi.

HABERCİLİĞİ HİÇ BIRAKMADI


TRT'nin Ankara ve İstanbul haber merkezlerinde kameramanlık yaptıktan sonra uçuş okulu açıp pilot yetiştiren Murat Öztürk, gazetecilik tutkusuyla haberciliği hiç bırakmadı. Birçok büyük olayda gökyüzünden çektiği fotoğraflarla haberciliğe damgasını vurdu.

Murat Öztürk daha önce de kazalar geçirmiş, en son geçen yıl Temmuz ayında Hezarfen Havaalanı'na inişe geçtiği sırada uçağı pistte takla almıştı.

DÜŞME ANI KAMERA

Ünlü Pilot Murat Öztürk, bugün Adana'da gösteri uçuşu sırasında düşen uçakta yaşamını yitirdi. Düşme anı kameralara yansıdı


Story and Video: http://haber.stargazete.com/guncel/iste-efsane-pilot-murat-ozturkun-ucaginin-dusus-ani/haber-755341

May 13, 2013: http://www.kathrynsreport.com/2013/05/hezarfen-pitts-s2b-pilot-murat-ozturk.html

May 11, 2013:   http://www.kathrynsreport.com/2013/05/bursa-isklar-havaclk-festivali-pilot.html

Courtesy:  TOP AIR, Turkey
Hezarfen Pitts S2B Pilot Murat Öztürk:
Published on May 13, 2013  http://youtu.be/anm1e5_Q-zo



 Pilots Murat Öztürk and Lisa Şener 

 http://www.ntsb.gov/Cirrus SR-22, TC-SAS
 Accident occurred Sunday, August 12, 2012 in Marmara Sea, Turkey
~