Tuesday, June 20, 2017

Bell 429 GlobalRanger, Ministry of Interior Slovak Republic, OM-BYM: Fatal accident occurred May 10, 2017 in Presov, Slovakia



NTSB Identification: CEN17RA191
Accident occurred Wednesday, May 10, 2017 in Presov, Slovakia
Aircraft: BELL 429, registration:
Injuries: 2 Fatal, 2 Serious.

The foreign authority was the source of this information.

On May 10, 2017, about 1430 local time, a Bell 429 helicopter, Slovakia registration OM-BYM, impacted terrain shortly after takeoff near Presov, Slovakia. There were four people on board; two people received fatal injuries and two people received serious injuries.

The accident investigation is under the jurisdiction and control of the Aviation and Maritime Investigation Authority. This report is for informational purposes only.

Aviation and Maritime Investigation Authority of the Slovak Republic
M.R. Stefanik Airport
823 05 Bratislava
Slovakia
E-mail: vysetrovanie@minop.sk
 




Nešťastie na východe Slovenska si vyžiadalo dve obete.  

Podľa informácií Nového Času sa na vojenskej základni vo Vyšnej Šebastovej  (okres Prešov) v stredu popoludní zrútil vrtuľník ministerstva vnútra. Na palube vrtuľníka boli dvaja policajní piloti a dvaja hasiči, ktorí mali výcvik.

Policajný vrtuľník BL429 sa zrútil zvýšky 100 metrov a 200 metrov od miesta vzletu. Štyri osoby na palube utrpeli ťažké zranenia - informovala polícia na sociálnej sieti.

Podľa informácií, ktoré získal Čas.sk, na mieste dvoch členov posádky oživovali, dvoch s ťažkými zraneniami previezli do prešovskej nemocnice. Informáciu o prevoze potvrdila hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková. Ako informuje televízia Markíza, na následky zranení zomreli dvaja ľudia. Podľa našich informácií ide o hasiča por. Petra Toďora († 43). Druhý - šéf hasičov Prešovského okresu pplk. Radoslav Lacko - zomrel v nemocnici v Košiciach.

Do prešovskej nemocnice priviezli dvoch zranených policajných pilotov.  Kopilot je hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie - je stabilizovaný, pri vedomí, mimo ohrozenia života. Utrpel zlomeninu pravej stehennej kosti, zlomeniny pravých rebier ako aj tvárových kostí vpravo. Druhý pacient - policajný pilot - je hospitalizovaný na ARO. Je v bezvedomí, na umelej pľúcnej ventilácii. Utrpel mnohopočetné zlomeniny ľavej nohy a tvárových kostí  vľavo. Je stabilizovaný, ale v kritickom stave - uviedla  pre Čas.sk hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková. Obidvaja zranení sú pripravovaní na operácie.

Na miesto udalosti autom smerujú minister vnútra Robert Kaliňák a hasičský prezident Alexander Nejedlý. Všetky lety vrtuľníkov ministerstva vnútra sú dočasne pozastavené.

https://www.cas.sk

No comments:

Post a Comment