Saturday, August 08, 2015

Budget flight refused permission to take off because airBaltic crew and pilots were over drink-fly limit

An airBaltic flight carrying 109 people from Norway to Crete has been prevented from taking off, due to the entire crew failing alcohol tests.

Police arrived at Oslo Airport after receiving a tip-off that the crew were particularly merry. They met the four workers to administer breathalyzer tests.

They found that the four crew members - including both pilots - had blood alcohol levels beyond 0.2%, making it dangerous for them to be in charge of the plane. The crew were then led into a waiting police car.

The flight was cancelled and the airline is working on re-accommodating the passengers.

Operations chief Torleif Skovereng at Romerike police force told Norwegian magazine VG at the scene, “We received a message of suspicious drinking that made us chose to undergo a control."

airBaltic is the Latvian flagship airline, headquartered in Riga. It is one of the cheapest Europe airlines, especially for flying to the Scandinavian countries and the Baltics.

Sources:  

http://www.mirror.co.uk

http://www.vg.no


Jørund Lægland defends aircrew who were stopped by police at Gardermoen.



Promille-besetningens forsvarer: Ikke en god situasjon å være i
** Fremstilles for varetekt mandag

Den oppnevnte forsvareren for kapteinen, styrmannen og de to flyvertinnene til Air Baltic har forberedt sine klienter på varetektsfengsling.

Advokat Jørund Lægland er oppnevnt som forsvarer for de fire i Air Baltic-besetningen som grytidlig lørdag morgen blåste rødt like før avgangen til et Boeing 737 som skulle til Chania på Kreta.

Tidligere lørdag var han i kontakt med tre av de fire klientene over telefon og forberedte dem på hva som venter når politiet begjærer noen varetektsfengslet.

– Dette er ikke en god situasjon å være i. Det kan få arbeidsmessige og strafferettslige konsekvenser, men det gjenstår å se, sier Lægland til VG.

Norsk Flygerforbund har blant annet gått ut og hevdet at de fire garantert kommer til få sparken, på grunn av flyelskapenes nulltoleranse for alkohol og vektlegging av sikkerhet.

Begjæres varetektsfengslet

Lægland forteller at han foreløpig ikke har mottatt dokumentene i saken foreløpig og derfor ikke har fått seg inn i bevissituasjonen. Det er heller ikke klart hvordan de promillesiktede klientene forholder seg til siktelsen.

Besetningen er siktet etter paragraf 6-11 i Luftfartsloven, som omhandler bruk av alkohol i tjeneste med promillegrense 0,2. De er også siktet for paragraf 6-12 i samme lov. Paragrafen omhandler bruk av alkohol seks timer etter tjenesteslutt og åtte timer før tjenestestart.

– Begjæringen om varetektsfengsling vil være begrunnet med unndragelsesfare, sier jourhavende jurist Charlotte Visdal Benneche i Romerike Politidistrikt til VG.

Etter det VG kjenner til er de pågrepne i Air Baltic-besetningen russisk- og latviskspråklige.

Air Baltic: Beklager

Noen timer etter at skandalen ble kjent i går morges, kom Air Baltic med en unnskyldning til sine passasjerer samtidig som de understreket at de har nulltoleranse for alkohol.

– Jeg beklager til alle kunder som er blitt berørt av denne hendelsen, skriver talsmann Janis Vanags i en epost til VG, og utdyper:

– Sikkerhet er vår høyeste prioritet, og vi er i ferd med å gjennomføre grundige undersøkelser av situasjonen. Air Baltic har flere kontrollmekanismer for å sikre sikkerheten til alle våre opererte flygninger.

Vanags opplyste også at de fire som ble promilletatt av norsk politi er midlertid suspendert av selskapet.

Rundt klokken 11.00 kom passasjerne seg avgårde til Kreta med ny besetning. Opprinnelig avgang var klokken 05.45.

Source: http://www.vg.no

No comments:

Post a Comment