Sunday, October 14, 2012

Boeing 737-800, TC-TJK, Corendon Airlines, flight 7H-773: Accident occurred October 14, 2012 in Antalya, Turkey

NTSB Identification: DCA13RA001 
 Scheduled 14 CFR Part 129: Foreign operation of Corendon Airlines
Accident occurred Sunday, October 14, 2012 in Antalya, Turkey
Aircraft: BOEING 737, registration: TC-TJK
Injuries: 4 Serious,29 Minor,163 Uninjured.

This is preliminary information, subject to change, and may contain errors. The foreign authority was the source of this information.

At approximately 0400 local time on 14 October 2012, a Boeing 737-800, registration TC-TJK, operated by Corendon Airlines as flight 7H-773 departing Antalya, Turkey for Trondheim Norway, experienced smoke/fire in cockpit during push-back from the gate. The captain ordered an emergency evacuation, and the aircraft was evacuated via the emergency slides. There was substantial fire damage to the cockpit of the airplane. There were 189 passengers and 7 crew on board; 27 passengers were hospitalized, with 2 serious injuries reported.

The investigation is being conducted by the Directorate General of Civil Aviation (DGCA) of the Republic of Turkey. The NTSB has appointed an Accredited Representative to assist the investigation under the provisions of ICAO Annex 13 as the State of Manufacture and Design of the airplane.

All requests for information should be directed to:

Directorate of Civil Aviation
Gazi Mustafa Kemal Bulvari
No:128/A
06570 Maltepe
ANKARA/TURKEY

Phone (Central) : (+90312) 203 60 00

Fax : (+90312) 212 46 84 



TC-TJK Corendon Airlines of Turkey B737-800 while passengers were on board - during start up - cockpit fire occurred,  27 passengers taken to hospital - many injuries from jumping off wing.

http://www.vg  


Siste: Ingen av nordmennene er alvorlig skadet. Fire nordmenn har nektet først å gå ombord i et nytt fly på vei til Nor, men også disse er nå på vei hjem.


- De siste fire passasjerene bestemte seg heldigvis for å reise hjem i dag, de også. De fløy med Norwegian klokken 11.45, norsk tid, sier driftssjef i Detur, Fatih Fadir, til VG Nett.

Flyet som begynte å brenne skulle til Ålesund og Trondheim og flere ble skadet under evakueringen, bekrefter reiseselskapet Detur overfor VG Nett.

En av de som var om bord i flyet var Idar Green fra Verdal. Han så røykutvikling fra et skap foran i flyet og forteller til Adresseavisen om tilløp til panikk blant passasjerene.

VAR DU PÅ FLYET? HAR DU BILDER ELLER VIDEO?
2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000 

- Det begynte å ryke og folk fikk panikk. Røykutviklingen gikk raskt og jeg bestemte meg for å åpne nødutgangen, forteller Green til VG Nett på telefon i bilen på vei hjem.

På raden foran satt en annen mann i reisefølget som hadde vært i Belek for å se på en golfturnering der Tiger Woods deltok.

- Vi tok tak i døra sammen og fikk åpnet den. Da jeg kom ut på vingen så jeg at det eksploderte og det var store flammer. Det gikk veldig fort, forteller Green.

Green forteller at alle nødutgangene etter hvert ble åpnet og at de kom seg ut på vingene.

- Skliene ut fra de vanlige døråpningene virket, men ikke de fra vingene. Jeg hoppet derfor fra vingen, og fikk en skikkeligtrøkk i ryggen da jeg landet, forteller Green.

- Panikken spredde seg

En av de reisende forteller til VG Nett hun kjente røyklukt i det flyet begynte å takse bort fra terminalen.

- Noen fremst ved cockpiten roper at vi må ut. Panikken spredde seg og oksygenmasker kom ut, men flyvertinnene bad alle om å sette seg ned. Så sto plutselig flammene ut fra cockpiten, sier hun tydelig sjokkert.

Se bildene av dramaet.

Nødutgangene ble åpnet av passasjerene selv. Flere hoppet fra vingene.

Seks er skrevet ut av sykehuset

Reiseselskapet Detur sier imidlertid til VG Nett at skliene fungerte, men at det var panikk blant passasjerene som gjorde at de valgte å hoppe ned fra vingen.

Selskapet opplyser at to av passasjerene knakk bena da de hoppet ned.

- Det er heldigvis ingen med alvorlige skader. To personer har beinbrudd, mens resten blir sjekket for sikkerhetsskyld. Seks personer har nå blirr skrevet ut, forteller driftssjef i Detur, Fatih Fadir, til VG Nett.

Flyselskapet Corendon Airlines sier kun er snakk om mindre skader.

- Direktøren vår er på sykehuset nå. Status er at det er tre personer med mindre skader på armer eller bein, resten blir kontrollert på grunn av røyken, skriver kommunikasjonssjef i Corendon Airlines, Can Daglioglu, i en epost til VG Nett.

Flere av de andre reisende melder også om forvirring og panikk til VG Nett.

- Klærne våre lukter røyk, og det er mye forvirring. Noen gråter, og det er mange barn her, sier et vitne.

Flyet var av typen Boeing 737-800, fra 2009.

Da hendelsen inntraff var det 189 passasjerer og syv mannskapsmedlemmer om bord. 157 av passasjerene er nå overført til et annet av flyene våre, skriver kommunikasjonssjef i Corendon Airlines, Can Daglioglu, i en epost til VG Nett.

Corendon Airlines opplyser at det var en mindre brann i cockpiten, som ble slukket av personalet.

- Brannen ble slukket av personalet i cockpit. Det var ingen farlig brann. Flyet ble deretter evakuert på rundt 90 sekunder, skriver Daglioglu til VG Nett.

Ikke fått offisiell informasjon

De evakuerte nordmennene har fått tilbud om assistanse fra den norske utenrikstjenesten.

- Gjennom vår ambassade i Ankara har vi vært i kontakt med konsulen i Antalya for å undersøke om noen har behov fra bistand fra oss, sier pressekontakt Kjetil Elsebutangen til VG Nett.

SAS Ground Service på Værnes, som har bakkeansvar for flyvende med Corendon Airlines, opplyser at de ikke har fått offisiell informasjon fra flyselskapet om hva som skjedde i Antalya.

- Vi har lest litt på nett selvfølgelig, men flyselskapet har ikke sagt fra direkte til oss, opplyser Trond Stenersen fra SAS Værnes til VG Nett.

- Vi vet at flyselskapet har byttet fly, åpenbart, og at det nå er på vei til Norge. Det er færre på flyet enn det som var booket, men jeg vet ikke hva årsaken til det er.

Fikk tilbud om nytt fly

Selve evakueringen tok, ifølge NTB, bare noen få minutter, og redningstjenestene var på plass kun minutter etter at flyet tok fyr.

Like før klokken 5 søndag morgen fikk de reisende tilbud om hjemreise med et nederlandsk fly. De som ikke ønsket dette, fikk tilbud om et norsk charterfly senere.

No comments:

Post a Comment