Saturday, September 01, 2018

Cessna F172N Skyhawk, PH-SBM: Fatal accident occurred May 22, 2018 in Stolwijk, Netherlands


NTSB Identification: CEN18WA190
14 CFR Non-U.S., Non-Commercial
Accident occurred Tuesday, May 22, 2018 in Stolwijk, Netherlands
Aircraft: Reims F172N, registration:
Injuries: 2 Fatal.

The foreign authority was the source of this information.

On May 22, 2018, about 0930 UTC, a Reims Aviation, F172N airplane, PH-SBM, was destroyed when it impacted trees and terrain near Stolwijk, The Netherlands. The two pilots on board the airplane were fatally injured. The foreign, local personal flight departed from the Rotterdam The Hague Airport (EHRD), near Rotterdam, The Netherlands.

This investigation is under the jurisdiction of the government of The Netherlands. Any further information regarding the investigation can be obtained from:

The Dutch Safety Board
P.O. Box 95404
2509 CK THE HAGUE
The Netherlands
Telephone: +31 70 333 7000
Facsimile: +31 70 333 7077
www.safetyboard.nl

This report is for informational purposes only and contains only information released by, or obtained from, the Dutch Safety Board, The Netherlands.STOLWIJK - Bij het vliegtuigongeluk van dinsdagochtend in Stolwijk zijn twee doden gevallen. Dat bevestigt de brandweer dinsdagmiddag tegenover Omroep West. Het gaat om de inzittenden van het vliegtuigje.

Het toestel was opgestegen vanaf Rotterdam The Hague Airport. Het stortte dinsdagochtend rond 11.30 uur neer nadat het in de polder bij het dorp in aanraking kwam met een rij bomen en een onderdeel verloor. Op enige afstand van het wrak ligt nog een deel van het vliegtuig, zegt woordvoerder Ton Koot van de brandweer.  

De identiteit van de slachtoffers is niet bekend, maar de politie laat weten dat het ervaren vliegers waren. Hun lichamen zijn geborgen. De oorzaak van het ongeluk wordt onderzocht. Van het vliegtuig is weinig over, meldt onze verslaggever ter plaatse. Duikers van de brandweer hebben nog een sloot doorzocht, maar er zijn geen andere slachtoffers gevonden. 'En de eigenaar van het vliegtuig wordt gevraagd om informatie aan te leveren.'

https://www.omroepwest.nl

De slachtoffers van de crash van het sportvliegtuigje op maandag 22 mei in Stolwijk waren twee mannen. Dat meldt de Landelijke Eenheid vandaag op haar twitterkanaal. Het gaat om een 60-jarige man uit Leiden en een 79-jarige man uit Zevenhoven. Het heeft even geduurd voordat de mannen geïdentificeerd konden worden. Het vliegtuigje raakte gisteren een boom en stortte daarna neer in een sloot in een polder bij Stolwijk.


Diverse politiediensten doen onderzoek naar het ongeval. De landelijke eenheid laat weten dat het onderzoek nog weken kan duren. Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid is ter plaatse geweest en doet onderzoek, zoals vaak bij ongevallen met vliegtuigen in Nederland. Het gebied waar het vliegtuig is gecrasht staat op internationale routekaarten aangewezen als oefenterrein voor noodlandingen.

No comments:

Post a Comment